Diëtist

Onze werkwijze in 4 stappen

Annelyn belt met klant

Individueel advies

We maken een voedingsadvies op maat dat volledig is ontworpen om aan jouw behoeften te voldoen. Hierin kijken we naar wat je wil bereiken en hoe we jou hier zo goed mogelijk in kunnen begeleiden, zodat je dit ook op lange termijn volhoudt. Wij kiezen niet voor een dieet, maar voor een persoonlijk advies dat past in jouw leefstijl. Hierbij houden we altijd rekening met jouw individuele wensen.

De eerste afspraak

Als je bij ons langskomt voor je eerste afspraak zullen we een kennismakingsgesprek hebben. We zullen jouw doelen, hulpvraag en verwachtingen bespreken. Vervolgens gaan we jouw voedingspatroon bespreken en zal je de eerste adviezen mee naar huis krijgen. Je krijgt na het eerste gesprek altijd per mail de adviezen nog even opgestuurd. Zo kan je dit thuis nog even rustig nalezen. Het eerste gesprek zal maximaal een uur duren.

Vervolgafspraken

Tijdens de vervolgafspraken zullen we bespreken hoe het de afgelopen tijd is gegaan. We kijken samen naar de dingen waar je tegenaan bent gelopen en naar wat juist erg goed is gegaan. Het doel van deze gesprekken is naast het krijgen van adviezen, ook juist om gemotiveerd weer naar huis te gaan. Wij kijken hierin verder dan alleen voeding, maar juist ook naar gedrag. Wij kijken specifiek naar waarom je bepaalde keuzes maakt. Een vervolgafspraak duurt vaak ongeveer een half uur.

Eindgesprek

Wanneer je doel behaald is, de hulpvraag is opgelost of de behandeling om andere redenen voltooid is, kan er een eindgesprek worden ingepland. Mocht je zijn doorverwezen dan wordt de behandelend arts hierover ingelicht. Een eindgesprek duurt ongeveer een half uur.

Huisbezoeken

Als je niet in staat bent om naar één van onze locaties te komen, kunnen wij ook naar jou toe komen. Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden.

VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING

Wil jij weten wat er voor nodig is om jouw doelstellingen te behalen? Samen kijken we hoe je jouw doel kunt bereiken en vooral ook vol kunt houden. We bespreken de verschillende mogelijkheden en stellen samen een plan op die bij jou past.