SLIMMER

GLI: SLIMMER

Wij zijn in maart dit jaar gestart met de Gecombineerde Leefstijl Interventie genaamd SLIMMER. Het SLIMMER project is bedoeld voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op diabetes type 2 en/of mensen met obesitas (BMI 30-40). De deelnemers worden geselecteerd en geworven door de huisartsenpraktijk. Je kunt met een verwijzing van de huisarts deelnemen aan deze interventie.

SLIMMER is daarnaast in samenwerking met een fysiotherapeut, leefstijlcoaches en de lokale sport- en beweegclubs. Wij werken samen met een fysiotherapeut, die in hetzelfde pand gevestigd is. Bovendien zijn wij opgeleid tot leefstijlcoach. Ten slotte begeleidt de buurtsportcoach in de gemeente, als beweegmakelaar, de deelnemers naar lokaal beweegaanbod.

Door onze beschikking over de sportschool, waar ook de fysiotherapeut gevestigd is, is de drempel voor deelnemers om te sporten erg laag, omdat zij alle faciliteiten op één plek vinden. Het project duurt 2 jaar en wordt afhankelijk van je zorgverzekeraar volledig vergoed.

VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING

Wil jij weten wat er voor nodig is om jouw doelstellingen te behalen? Samen kijken we hoe je jouw doel kunt bereiken en vooral ook vol kunt houden. We bespreken de verschillende mogelijkheden en stellen samen een plan op die bij jou past.