Recensie
Ineke Westerhof

Verandering van levensstijl en gewichtsverlies

Na een aantal jaren te zijn toegenomen in gewicht en minder te bewegen, heb ik uiteindelijk de stap genomen om naar Fitalize te gaan. Hier werd ik begeleid door Annelyn de Vries.

Na ons intakegesprek zijn we samen een weg gaan zoeken, hoe we mijn huidige voedingspatroon konden gaan veranderen om in de toekomst het toegenomen gewicht te kunnen verminderen. Gezond eten is daarbij een heel belangrijk gegeven, maar ook werd mij duidelijk gemaakt dat het aanpassen van je levensstijl daarbij heel erg belangrijk is.

Zelf had ik vaak te weinig eetmomenten op een dag. Ik at daardoor te weinig om mijn “motor” van verbranding goed te laten werken. Ondanks dat ik altijd wel gezonde voeding tot mij nam. Dit heb ik samen met Annelyn besproken. Zij geeft niet alleen voedingsadviezen, maar laat je ook inzien dat vooral je eetpatroon heel erg belangrijk is. Ze laat je weer bewust worden van het feit, dat het vooral te maken heeft  met een verandering van je levensstijl en dat afvallen niet te maken heeft met kant-en-klaar voorgeschreven diëten, wondershakes of afvalpillen. Maar dat het echt een verandering is van je levensstijl.

Inmiddels ben ik 4 kg aan gewicht verloren en merk ik dat mijn lichaam aan het veranderen is. Alleen zou mij dit nooit gelukt zijn. Als mens zijn we vaak geneigd om een kant-en-klare oplossing te zoeken, zoals in allerlei vormen van diëten. In werkelijkheid zit de oplossing in onszelf. Namelijk, door het aanpassen van je eet-en beweeg momenten. Weten wát je eet en vooral ook wanneer en hoeveel je eet is heel belangrijk. Daarin heeft Annelyn mij super geholpen om hier een weg te vinden. Ook liet zij mij inzien dat je je lichaam de tijd moet geven om zich aan te kunnen passen, om zo de overtollige kilo’s op een gezonde manier kwijt te kunnen geraken.

Blij met de super goede begeleiding van het team van Fitalize en superdank aan Annelyn de Vries.

Ineke Westerhof

VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING

Wil jij weten wat er voor nodig is om jouw doelstellingen te behalen? Samen kijken we hoe je jouw doel kunt bereiken en vooral ook vol kunt houden. We bespreken de verschillende mogelijkheden en stellen samen een plan op die bij jou past.