Recept voor pompoensoep

door | mei 5, 2020 | Recepten | 0 Reacties

Leuk weetje

Voor pompoensoep wordt meestal de pompoen Uchiki kuri gebruikt die onder andere te koop is bij Albert Heijn. Mijn soep maak ik altijd met de biologisch geteelde ‘Galeus d’ Eysine’, ook wel pinda pompoen genoemd. Deze naam heeft hij te danken aan de zogenaamde pinda’s die op de schil groeien. Deze pompoen verbouw ik zelf in de moestuin. De pompoen heeft een hele volle smaak en is zeer geschikt voor pompoensoep.

Ingrediënten

800 gram pompoen

1 prei

1 rood pepertje

2 vleesbouillon tabletten opgelost in een liter water

2 eetlepels crème fraîche light

Paar blaadjes verse basilicum

Staafmixer en grote pan

Wat moet je doen?

1. Snijd de pompoen in kleine blokjes. Was de prei en snijd de prei fijn.

Tip: snij de prei eerst in de lengte doormidden spoel hem schoon en snijd dan fijn.

Was het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd dan in hele kleine fijne stukjes.

2. Breng de bouillon aan de kook en voeg de pompoen, prei en peper toe. Voor een vegetarische soep kun je groentebouillon gebruiken. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer een kwartier koken.

3. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de crème fraîche toe en bewaar een paar theelepeltjes verdeel de soep over de kommen, garneer met een toefje crème fraîche en een paar blaadjes basilicum.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *